Crónicas de la jornada 3 de noviembre

Vivanta EBV – CB Benicarló (46 – 33)

Benjamín
2/11/2019 10:00 Centre de Tecnificació Esportiva Vila-real

Quart partit de temporada i tercera victòria seguida, esta vegada front a un gran rival. Els dos equips arribàvem amb dues victòries i una derrota front al mateix equip, el CB Castellón. Per tant, era important obtindre la victòria per tal de continuar segons en la classificació. No obstant, més importants eren les sensacions.

Els nostres van començar prou intensos el primer quart, sent capaços d’obtenir una renta de 3 punts. No obstant, el nostre rival havia fallat algunes ocasiones clares. Va ser al segon quart quan vam agafar una renta prou més gran gràcies a la intensitat defensiva i la càrrega del rebot ofensiu, ja que el resultat d’aquest quart va ser d’11-4 per als nostres.

El tercer quart va ser començar amb el mateix nivell d’intensitat, però en els últims dos minuts un bon Benicarló ens va endosar un parcial de 0-7 en contra. És per això que a mitja part ens vam trobar un resultat prou nivellat que ens impedia relaxar-nos: 28-20.

I ni molt menys va ser així, ja que la defensa dels nostres al quart quart va ser molt bona, deixant l’equip rival en un 0 en el marcador. La resta del partit va estar prou nivellada, havent un gran intercanvi de cistelles entre els dos equips.

Aleví Groc EBV – CB Grau Castelló (36 – 24)

Aleví
3/11/2019 10:00 CTD Vila-real

Partit matiner dels nostres alevins al CTD un día més de novembre. El dia fou lo únic quotidià i normal ja que el partit fou més que especial tant per a tots, inclòs qui redacta aquesta crònica.

El partit d’aquest cap de setmana, front als nostres amics del grao, és un d’aquells partits que tots recordem quan ens fem majors. Els xiquets han mostrat les ganes que tenen per competir i per demostrar a tots del que son capaços. I sense cap mena d’intenció de parèixer exagerat per la meua part puc dir que avui els xiquets han aconseguit aprendre un poc més el que és jugar a bàsquet.

Després d’una temporada dura, com fós per a la majoria del grup l’anterior any, aquesta ha començat perfecta per a nosaltres. Amb dos victòries de tres possibles i apujant l’ànim per poder seguir treballant.

El partit, a banda del resultat final favorable per al Vila-real 36-24, ha estat marcat pel canvi d’actitud defensiva als darrers tres períodes, i especialment amb el quint període que hem aconseguit defendre tal i com nosaltres volem, amb valentia. La facilitat en atac seguí a la dinàmica defensiva, com casualment sol passar a tots els partits d’aquest esport, des de menuts fins a gegants. Finalment, cal felicitar el paper de les nostres mares i pares, l’afició que volem. Són clarament el motor de l’equip. I també, com no, al CB. Grao de Castelló que esperem hagin pogut passar una bona estona de bàsquet a les nostres instal·lacions. Moltes gràcies i fins l’altra! Som EBV!

Japonshop EBV – CB Benicarló A (43 – 54)

Aleví
2/11/2019 12:00 CTD Vila-real

Derrota del Japonshop ante un rival que salió muy enchufado desde el principio. Desde el primer cuarto se vio un Benicarló con mucha actividad e intensidad, la cual nosotros no supimos contrarrestar.

El primer cuarto salimos dormidos, en el segundo cuarto los chicos dieron un golpe sobre la mesa y las cosas cambiaron, aun así no nos sirvió para poder ponernos por encima y poder llevarnos la victoria. El partido lo competimos en todo momento, pero tenemos que salir metidos desde el inicio y con más ganas.

Moyex EBV – CB Benicarló C(52 – 12)

Infantil
2/11/2019 12:00 CTD Vila-real

Tercer partit d’aquesta lliga que ens enfrontava davant dels nostres amics de Benicarló.

Pel que fa al partit, aquest va estar dominat des del principi per la nostra part amb un molt bon primer període on ens vam ficar amb un parcial de 10 a 0. Quant a l’aspecte ofensiu durant el partit poc cal dir, es va notar la milloria, on vam fer un joc més ordenat, buscàvem més als nostres companys i sobretot teníem més paciència i tranquil·litat.

Però en l’aspecte defensiu és on vam estar més fluixos. Ja fa uns partits que som incapaços de tancar el rebot defensiu, on qualsevol equip ens arriba a llançar més de 4 vegades seguides tres agafar sempre el rebot. També moltes vegades ens quedem centrats en el jugador al qual defenem i no mirem el baló. Aquests són uns dels primordials aspectes que hem de millorar per a ser encara més competitius.

De Llei Abogados EBV – CB Moncofa (44 – 4)

Cadet
2/11/2019 12:00 CTD Vila-real

Tercer partido de liga para el equipo con malas sensaciones y una imagen mejorable que obviamente no se reflejan en el resultado del marcador.

Nuestra primera parte en todos los sentido es mala. Dominábamos (por suerte) el rebote en ambos lados de la pista, pero nuestra defensa del 1×1 en cualquier situación de juego, ya fuera presionando o desde el perímetro, fue muy mejorable. Esto provocaba que el equipo rival llegara con facilidad al aro. Tuvimos suerte del desacierto rival que nos ayudó a distanciarnos en el marcador, en nuestro caso, gracias a que los chicos un partido más tuvieran un gran nivel ofensivo. Encontrábamos situaciones cómodas de tiro cerca de canasta y esto poco a poco mermaba la moral del equipo rival.

La segunda parte del equipo en cuanto al nivel de actitud fue muchísimo mejor que la primera, pero en este nuestro acierto de cara al aro bajó. Nuestros chicos pese a no estar acertados en ataque, en defensa cuajaron una gran segunda mitad impidiendo al rival anotar.

Debemos mantener una línea de actitud positiva durante todo el partido para poder seguir creciendo y mejorando. ¡Enhorabuena chicos!

Gestiotech EBV – Taronja Bàsquet Nules (89 – 27)

Júnior
2/11/2019 16:30 CTD Vila-real

Partido que fue creciendo en todos los aspectos a medida que pasaban los minutos, nuestros jugadores iban tomando consciencia de que, con seriedad en el juego, esfuerzo e intensidad, podían obtener un buen resultado. A medida que el equipo se iba posicionando en la cancha, se iba acrecentando la confianza en sus propias posibilidades, el juego colectivo iba tomando mayor coordinación y con ello, efectividad, así como se iban limando pequeñas imprecisiones tanto en ataque como en defensa.

Una vez alcanzado el medio tiempo, la intensidad desarrollada por nuestros chicos los llevo a adueñarse en el dominio del partido, y esto se vio reflejado en el marcador. Sensación positiva de un equipo que pese a tener el marcador holgado a favor no dejo en ningún momento dejarse llevar por la apatía o la pasividad, sigamos por este camino!!!

Talleres Ernesto EBV – Puerto de Sagunto (63 – 72)

Senior B Autonómico
3/11/2019 12:00 CTD Vila-real

Parciales: 13-18 / 13-13 // 21-15 / 16-26

Primera derrota de la temporada dentro de casa. El partido comienza con baja tensión defensiva por nuestra parte, que hace que rival se mueva en diferencias de 13 puntos en este cuarto, un buen final de cuarto hace que reduzcamos la diferencia a 5 puntos. En el segundo cuarto se imponen las defensas sobre los ataques y nos hace llegar a la media parte con una diferencia en nuestra contra de 5 puntos, con sólo 26 puntos anotados en estos dos primeros cuartos.

La segunda parte empieza mucho mejor con las ideas claras en ataque y con un intensidad defensiva elevada que hace que nos marchemos al final del tercer cuarto con ventaja en el marcador. Un último cuarto para olvidar con decisiones desacertadas tanto en defensa cómo en ataque hace que el rival coja una ventaja que ya sería imposible de reducir.

Derrota que nos debe servir para concienciarnos que debemos jugar todo el partido al 100%.

EB Vila-real – Colores Cerámicos Onda (82 – 66)

Senior 1ª Nacional
2/11/2019 18:30 CTD Vila-real

Parciales: 17-17 / 29-23 // 15-20 / 21-6

Primera e importante victoria de nuestro sénior, para romper la racha negativa de resultados del inicio de la competición liguera. Más allá de ese detalle, quedan muchas dudas en el aire. Porque pese al resultado positivo, es el primer encuentro en el que nuestros chicos no ofrecieron hasta el tramo final las habituales fases de competitividad a que  nos tienen acostumbrados, y lo hicieron  sólo cuando el equipo rival agotó sus reservas de gasolina y ya no pudo mantener el ritmo en  un partido en el que la igualdad fue  la tónica imperante en todo el encuentro hasta los diez minutos finales.

Si queremos (y desde luego que podemos) aspirar a competir al nivel de temporadas anteriores y escalar puestos en la clasificación, el equipo debe recuperar su  espíritu  de lucha, la eficiencia en el trabajo y el hambre por ganar desde ya. Porque está claro que nadie nos va a regalar nada. Próximo examen, el domingo en Burriana.